Bizz gaat een jaartje vreemd en op zoek naar spannende plaatsten in het Amsterdamse Bos om daar heerlijke maaltijden te serveren of picknicktassen af te leveren.

 

Voorstelling De Laatste Zomer speelt van 10 juli t/m 6 september, dinsdag t/m zaterdag, Aanvang: 21:30
Kaartjes: € 15,00 / € 12,50. U kunt hier bestellen. Komt u bij ons eten, verzorgen wij de kaartjes voor uw gezelschap. Bij meer dan 10 personen betaalt u € 10,00 per persoon.

Een muzikaal, theatraal spektakel, vol vermomming en ontmaskering, geschreven in een sprankelende taal, met een inhoud die hout snijdt. Een stel rijke vrienden brengt gezamenlijk de zomer door in luxe en ledigheid. In feite is iedereen bankroet, maar niemand weet het van de ander en niemand wil het weten van zichzelf. Stuk voor stuk zijn ze meester in het ophouden van de schijn, totdat de zeepbel knapt….

Enthousiast en met wat meer culinaire moed worden de voorbereidingen gestart voor de voorstelling Les Enfants du Paradis in de regie van Ingejan Ligthart Schenk. De voorstelling speelde zich af in Frankrijk, Parijs op een straat met kleine kroegen en theaters. Al snel werd er gefantaseerd over confit de canard en franse uiensoep. De franse contacten werden aangeboord en in juni stond er een franse auto voor de deur met de fameuze vraag: "...Ou je me met les 1000 confit?...". Tja, waar laat je die. Bij de laatste voorstelling hadden wij nog 3 stuk confit de canard over die wij met grote smaak hebben verorberd.

In januari startten de eerste gesprekken over een mogelijke verzelfstandiging van BosBizz en hebben de oprichters de eerste gesprekken over missie, visie en doelstellingen. Opgejut door de dagelijkse gang van zaken, gewoon maar begonnen met voortzetten van BosBizz zoals het tot op dat moment werd georganiseerd. In mei startte het seizoen van het BosTheater en werd een begin gemaakt met de inrichting van het nieuwe bedrijf. Veel gasten waren ten volle bereid om nuttige tips en adviezen te geven. De voorstelling speelt zich dat jaar af rondom een batiljon van het franse leger...en al snel komt de boeuf Cyrano ter tafel.

Met meer ervaring op zak, durfden wij het wel aan....zelf paneren van schnitzels, echte grote schnitzels. Past natuurlijk prima in het Wiener Wald, zeker als er ook een slager een prominente rol speelt in de voorstelling. Naast de zomerhoreca, wordt de winterhoreca ook steeds drukker. Wij worden niet alleen gevonden als het gaat om vergaderingen, maar meer en meer worden wij ontdekt als geschikte trouwlocatie. Niet alleen in de directe omgeving van het theater hebben wij 2 trouwerijen mogen organiseren, maar ook een verscholen in het bos...

 

In 2010 speelde BosTheater Don Q in een regie van Jeroen van den Berg. Deze voorstelling speelde zich af in een ietwat gedateerd, verlopen caféhotelrestaurant waarbij de herbergier driftig probeert zijn hoofd boven water te houden. Helaas stelde hij net niet de juiste prioriteiten. Het decor inspireerde ons om voor dat jaar een restaurant in te richten en twee hotelkamers ter beschikking te stellen voor ons publiek. Beiden waren een groot succes. De logeerpartijen van de figuranten leidden tot hilarische situaties. Dat jaar verkochten wij onze eerste 500 maaltijden.